Φοιτητική Ζωή

 

Οδηγός Επιβίωσης ΑΠΘ 

Αγαπητές και αγαπητοί πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές

Σας καλωσορίζουμε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας και των Βαλκανίων. Σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας και ευχόμαστε πρόοδο και επιτυχίες στη διάρκεια των σπουδών σας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), είναι ένα πολυθεματικό Πανεπιστήμιο με μεγάλη παράδοση και ιστορία. Οι σπουδές στο ΑΠΘ, χαρακτηρίζονται από το υψηλό επιστημονικό επίπεδο γνώσεων των διδασκόντων, τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης, την αλληλεπίδραση των διδασκόντων με τους φοιτητές, τις συνεργασίες και την κινητικότητα των φοιτητών και διδασκόντων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, κυρίως με το πρόγραμμα Erasmus. Στη διάρκεια των σπουδών σας, θα αποκτήσετε πολύτιμες επιστημονικές γνώσεις και εμπειρίες και θα αναπτύξετε πνεύμα συνεργασίας, συναδελφικότητας και φιλίας. Όλα αυτά, θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την υπόλοιπη ζωή σας.

Το ταξίδι της γνώσης και της επιστημονικής εξερεύνησης, που για σένα τώρα ξεκινά, θα σου προσφέρει πολύτιμες εμπειρίες, οι οποίες θα σε συντροφεύουν σε όλο το διάβα της ζωής σου.

Τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία εκπαίδευσης, οι σύγχρονες βιβλιοθήκες και αναγνωστήρια, η ηλεκτρονική πρόσβαση σε βάσεις με εκατοντάδες περιοδικά και βιβλία, τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, τα ερευνητικά προγράμματα και οι επιστημονικές συνεργασίες, η συμμετοχή σας σε πολιτιστικές και επιστημονικές ομάδες φοιτητών, θα συμβάλουν στην πρόοδό σας, ενώ ταυτόχρονα θα σας προσφέρουν προκλήσεις και ευκαιρίες.

Το ΑΠΘ είναι ένα φοιτητοκεντρικό πανεπιστήμιο και προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, όπως η σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, η στέγαση στις Εστίες, η άθληση στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, ο συνήγορος του φοιτητή, οι υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης καθώς και υποστήριξης φοιτητών με προβλήματα κινητικά, όρασης και ακοής. Για όλες αυτές τις υπηρεσίες και πολλές ακόμη, μπορείτε να ενημερωθείτε από τον οδηγό επιβίωσης.

Εάν επιθυμείτε να σιτίζεστε δωρεάν στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, θα πρέπει να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας κατά την εγγραφή σας στην πλατφόρμα https://register.auth.gr , του ΑΠΘ. Σε μεταγενέστερο στάδιο και όταν αποκτήσετε ιδρυματικό λογαριασμό στο ΑΠΘ, θα μπορέσετε να υποβάλετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να αποκτήσετε την κάρτα σίτισης.

Όλο το επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, θα είναι δίπλα σας, για ότι βοήθεια χρειαστείτε στη διάρκεια των σπουδών σας. Ιδιαίτερα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τις φοιτήτριες και φοιτητές που κατάγονται από τις περιοχές της Θεσσαλίας και επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Χρήσιμες οδηγίες και πληροφορίες για τη ζωή σας στο ΑΠΘ, μπορείτε να βρείτε στον Οδηγό Επιβίωσης.

Σας ευχόμαστε Υγεία, καλή αρχή, καλή πρόοδο, και μία δημιουργική φοιτητική ζωή.

Ο Πρύτανης

Δημήτριος Κωβαίος

Οι Αντιπρυτάνεις

Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας

Ευστράτιος Στυλιανίδης

 

Περισσότερα εδώ: https://studentguide.auth.gr/